NOVI USTROJ EUROPSKE SUPERLIGE

Na inicijativu STK Starr modernizirana je Europska superliga, a interes stolnoteniskih klubova za sudjelovanjem sve je veći

Objavljeno: 06.07.2018. 12:15

Zadnja izmjena: 06.07.2018. 12:24

Foto: STK Starr

U Svetom Martinu na Muri održan je sastanak vodstva Euorpske stolnoteniske superlige. Sastanku su između ostalih prisustvovali Thomas Scharf, predsjednik Eurpske superlige, Mathias Neuwurth, glavni tajnik austrijske stolnoteniske federacije, te Ronald Ređep predsjednik varaždinskog STK Starr.

U ovoj ligi obuhvaćeni su stolnoteniski klubovi iz Švicarske, Austrije, Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke i Hrvatske. Na inicijativu STK Starr izglasane su promjene sustava natjecanja, koje su modernizirale natjecanje s ciljem povećanja broja klubova. Razlog prihvaćanja promjena je što klubovima nije odgovarao dosadašnji ligaški sustav. Naime, teško ga je bilo uskladiti s nacionalnim prvenstvima te ostalim natjecanjima u koje su uključeni najbolji klubovi u ovim savezima. Od jeseni će se tako prvi dio ove lige igrati turnirski i to na način da će se na jednom mjesto okupiti po četiri ekipe i odigrati tri susreta. Odigrala bi se takva dva turnira nakon kojih bi uslijedila knock out faza.

Promijenjen je i naziv lige

Takva promjena je bila odlično prihvaćena od strane klubova i do sada je već prijavljeno 12 muških i 14 ženskih klubova, s tim da postoji još nekoliko predprijava. Prijave su otvorene do 10. srpnja. Do sada su se prijavile vrlo kvalitetne ekipe, tako će u ženskoj konkurenciji nastupiti pobjednik Lige prvaka i još tri kluba iz prošlogodišnjeg natjecanja Lige prvaka.

U tijeku su pregovori s Internet televizijama za prijenos turnira i susreta, a pri kraju su dogovori oko generalnog sponzora. U pripremi je i niz drugih novosti, a uskoro kreće i nova web stranica. Liga će od iduće godine nositi i drugi naziv – Central European Superleague.

- U perspektivi nam je cilj da Central European Superleague postane jedna od najjačih liga u Europi, naglasio je Thomas Scharf.

– Nacionalne lige su sve slabije i budućnost je u ovakvim ligama, dodao je Ronald Ređep. - Osim Central European Superleague pripremaju se i novi „prize money“ turniri. Nakon ovog sastanka austrijska delegacija je odlučila dovesti u LifeClass terme Sveti Martin na trening kamp mlade i perspektivne austrijske stolnotenisače.

Komentari