grad ivanec

Foto - Na Ivančici održana jedna od najekstremnijih utrka u Hrvatskoj

Objavljeno: 02.05.2022. 12:05

Zadnja izmjena: 02.05.2022. 12:06

Pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Turističke zajednice, a u organizaciji Sportskog kluba SRD315 Sjeverozapad iz Varaždina, prošlog vikenda je na relaciji od parkirališta na Rapikovcu do vrha Ivančice održano treće izdanje utrke "24 sata Ivančice".

Prema riječima predsjednika SK Marka Dugandžića, riječ je o najekstremnijoj utrci takve vrste u Hrvatskoj, u kojoj sudionici testiraju svoju izdržljivost u rekordnom broju pretrčavanja jedne od staza (po svom izboru), koje vode do vrha planine. Pobjednik je natjecatelj s najviše uspona, a u slučaju istog broja gleda se tko je prilikom uspona imao dužu stazu.

U ime pokrovitelja sve natjecatelje su na startu utrke pozdravili izaslanik ivanečkog gradonačelnika Goran Spasojević, gradski vijećnik, i Boris Jagetić Daraboš, voditelj Turističke zajednice.

Utrci se odazvalo 186 natjecatelja, a pobjednici su Ina Milihram i Josip Meštrić, s novim rekordima. Milihram je imala 13 uspona, dok je Meštrić tijekom 24 sata odradio 17 uspona.

Oboje su postavili i nove rekorde utrke jer su dosadašnji rekordi bili 12 uspona kod žena (Ružica Pahor) i 16 uspona kod muških, pri čemu je Meštrić srušio vlastiti rekord. Na stazi je bilo raspoređeno 40 volontera kluba organizatora i 20 pripadnika HGSS-a. 

Komentari