Ugroženo 274 mališana

Na ivanečkom području sve veći broj obitelji s djecom doslovno gladuje

Objavljeno: 28.03.2016. 12:25

Foto: GDCK Ivanec

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec podijelilo je tijekom ožujka 37 prehrambeno-higijenskih paketa, 340 kg rabljene odjeće, te 107 komada raznih kućanskih potrepština socijalno-ugroženom stanovništvu iz  svoje evidencije...

Provođenjem socijalno-humanitarnog programa GDCK Ivanec tijekom ovog mjeseca obuhvaćeno je 56 socijalno-ugroženih obitelji, s ukupno 141 članom obitelji. Među njima je 36 djece u dobi do 14 godina.

Ukupna vrijednost podijeljene robe je gotovo 9.000 kuna. Prehrambeno-higijenske pakte primilo je stanovništvo starije životne dobi, a sukladno utvrđenim potrebama, rabljena odjeća, obuća i kućanske potrepštine podijeljene su višečlanim obiteljima, prije svega obiteljima s djecom.

Poražavajuće brojke

Korisnici GDCK Ivanec, u prvom redu su obitelji koje su korisnici nekog oblika pomoći putem Centra za socijalnu skrb, kao i obiteljima koje su se našle u uvjetima trenutačne materijalne ugroženosti slijedom raznih nepovoljnih okolnosti.  

Nažalost, potrebe su sve veće, sve veći broj obitelji obraća se za pomoć u hrani, ne samo u odjeći i obući.

Također, sve je veći broj obitelji s djecom koje se obraćaju za pomoć, kojima je Društvo zahvaljujući projektu ''Zajedno za djecu'' tj. sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih pružilo pomoć.

Riječ je o 274 djece iz socijalno-ugroženih obitelji s područja gradova Ivanca i Lepoglave te općina Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec, te za kupnju odjeće, obuće i školskog pribora.

Pomoć je obiteljima pružena u iznosu od 137.000 kuna, a projektom će do kraja školske godine biti obuhvaćeno još 10-tak socijalno-ugroženih obitelji.

Komentari