30. izložba

Na izložbi mladih vina u Ludbregu šampioni Vinska kuća Kirić i Stjepan Vučemilović

Objavljeno: 28.01.2023. 10:13

Zadnja izmjena: 28.01.2023. 10:13

Više od 200 vinara i vinogradara te njihovih gostiju okupilo se jučer u Ludbregu na jubilarnoj, 30. po redu međunarodnoj izložbi mladih vina "Vincekovo 2023.".

Izložbu je u hotelu Crnković otvorila zamjenica župana Silvija Zagorec koja je imala čast uručiti priznanja najboljima: šampion 30. izložbe "Vincekovo" je chardonnay Vinske kuće Kirić u kategoriji bijelih vina, dok je šampion u kategoriji crnih vina merlot Stjepana Vučemilovića. Dodijeljena su i priznanja "Zlatni trsek" za 91 vino, „"Srebrni trsek" za 203 vina i "Brončani trsek" za 78 vina. Najuspješniji su bili deMar vina s osvojenih pet zlata te Damir Marković i Ker-Vin s po tri osvojena zlata.

- Ludbreška regija i cijela Varaždinska županija su u ovih 30 godina postale sinonim za kvalitetna vina, a za to zasluge idu i ovoj izložbi na kojoj su se svih ovih godina školovali naši vinari. Ocjenjivačkoj komisiji ni ove godine nije bilo nimalo lako, jer su ocjenjivali više od 400 uzoraka vina, pri čemu su šampiona u kategoriji bijelih vina izabrali tek nakon "pripetavanja" - rekla je Zagorec.

'Duga tradicija'

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić dodao je kako je proizvodnja vina u Ludbregu opstala i raste.

- Ova izložba ima dugu tradiciju, a vinarima je i dalje privlačna. To je u skladu sa svime što Grad Ludbreg godinama radi u turizmu, na promociji cijelog turizma, a posebice vinskog. Veseli me što je izložba i ove godine privukla brojne vinare koji su željeli provjeriti u kojem se smjeru razvija njihovo mlado vino - rekao je Bilić.

Komentari