u spomen braniteljima

Na izložbi predstavljeno 25 prijedloga rješenja budućeg spomen-parka u Lepoglavi

Objavljeno: 22.12.2016. 18:30

Javnost u Lepoglavi dobila je priliku o Domu kulture vidjeti svih 25 radova koji su pristigli na natječaj za uređenje spomen-parka u Lepoglavi posvećenog 12-orici poginulih branitelja s područja grada.

- Grad Lepoglava, kao i u ovom slučaju, prepoznaje potrebe svojih građana, a posebice branitelja te na osnovu njih kreće u realizaciju projekata. – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić otvarajući izložbu.

Među izloženim radovima tri su prvonagrađena rada po ocjeni tročlanog ocjenjivačkog suda, a na natječaju je pobijedio rad Martine Ružić, Marina Josipovića i Ede Murtića. Park će ujedno biti važan čimbenik oblikovanja vizualnog identiteta grada Lepoglave.
Za provedbu natječaja, odnosno izradu projektne dokumentacije, dobivena je potpora Ministarstva branitelja u visini 80.000 kuna.
- Nadam se da će se suradnja udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava i Grada Lepoglave nastaviti i dalje te da će u 2017. godini rezultirati izgradnjom spomen-parka – poručio je državni tajnik te član ocjenjivačkog suda Zdravko Jakop. Spomen-park izgradit će se na Trgu 1. hrvatskog sveučilišta.

Komentari