obrazovanje

Na kolegiju ravnatelja o Informacijskom sustavu za gospodarenje energijom

Objavljeno: 31.01.2023. 18:53

Zadnja izmjena: 31.01.2023. 18:59

U prostorima Prve Gimnazije Varaždin danas je održan kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija te Učeničkog doma Varaždin.

Predstavnici APN-a prezentirali su Informacijski sustav za gospodarenje energijom te su predstavili koje su sve mogućnosti koje sustav nudi i zašto je važno redovito ažurirati sustav. Kako je bilo rečeno, Informacijski sustav za gospodarenje energijom internetska aplikacija za nadzor i analizu potrošnje energije i vode u zgradama javnog sektora te predstavlja neizbježan alat za sustavno gospodarenje energijom. 

Pročelnica Klaudija Brezovec informirala je nazočne o sustavu županijske riznice, a Robert Kelemen, pomoćnik pročelnika predstavio je sustav "Hivergen" uz pomoć djelatnika tvrtke INPRO, dok je pročelnik Miroslav Huđek održao prezentaciju o upisu učenika u prve razrede srednjih škola.

- Ove godine osmi razred Osnovnu školu ove godine u Varaždinskoj županiji završava 1652 učenika što je na istoj razini kao i prošle godine. Škole će predložiti broj upisnih mjesta na razini prošle godine s time da će se supstituirati ona zanimanja za koje nije pokazan preveliki interes u prethodnom razdoblju s deficitarnim zanimanjima - rekao je Huđek.

Komentari