HRVAČKI KLUB LUDBREG

Na ludbreškom hrvačkom turniru nastupilo 523 natjecatelja iz čak 20 europskih zemalja!

Objavljeno: 20.05.2019. 08:20

Zadnja izmjena: 20.05.2019. 08:24

Četvrto izdanje ludbreškog međunarodnog turnira "Colluctatio centrum Mundi  Open", okupilo je 523 natjecatelja iz  čak 20 zemalja Europe. Osim većine hrvatskih klubova te hrvatske ženske reprezentacije, bili su tu brojni mađarski klubovi te njihova ženska reprezentacija U 15, odlična ženska ukrajinska ekipa "Lufk" iz Lavova, koja je u svojim redovima imala i prošlogodišnju evropsku kadetsku prvakinju, Oksanu Chudyk. Muška kadetska reprezentacija Litve, predvođena brončanim olimpijcem iz Londona, Aleksandrom Kazakevićem. Ekipu iz Grčke vodio je Ioannis Barbas, član znanstvene komisije UWW-a, Levski iz Sofie, najbolja bugarska kadetska ekipa, nizozemski De Halter Utrecht, poljski Czarny Bor, tradicionalno jaki Rumunji, Moldavci...

Natjecanje se odvijalo u uzrastima od početnika do juniora u muškoj i ženskoj konkurenciji. U izuzetno jakoj međunarodnoj konkurenciji, ludbreški su hrvači ostvarili odlične rezultate.

Rezultati


U uzrastu početnika, prvo mjesto osvojio je Ivan Bačani uvjerljivo pobijedivši sve svoje protivnike. Donat Ledenko natjecanje je završio na petom mjestu, kao i Jan Špoljarić. Svoje prve nastupe na nekom natjecanju, zabilježili su Vid Potočnik, Karlo Kovačić i Jakov Havaić.

Kod mlađih dječaka najuspješniji je bio Florijan Varović koji je uspio doći do bronce. Rene Dulikravić pobijedio je u prvom kolu, da bi izgubio u sljedećem, također od kasnijeg finaliste, no u repesažu nije uspio ponoviti Florijanov uspjeh. Vilim Cindori upisao je veliku pobjedu u prvom kolu da bi ispao u sljedećem. Noa Čanaki izgubio je u prvom kolu.

 Kod kadeta, dobar nastup i priliku za medalju, imao je Leo Petrić, ali nije uspio u borbi za broncu te sa dvije pobjede i dva poraza na kraju zauzima peto mjesto. Berislav Varović izgubio je nažalost u prvom kolu i ostao bez značajnijeg plasmana.

Naš jedini junior, Dražen Oršuš, sa dva poraza, ali i jednom pobjedom nije mogao bolje od korektnog petog mjesta.

Žensko hrvanje


Četiri ludbreške hrvačice nastupile su u sastavu hrvatske reprezentacije, a njihovi rezultati bili su vrlo zapaženi.

Iva Gerić očekivano je, s tri uvjerljive pobjede osvojila prvo mjesto u konkurenciji kadetkinja. Sandra Besek nastupala je u dva uzrasna razreda. U kadetkinjama je zauzela peto mjesto, dok je u uzrastu starijih djevojčica izgubila u prvom kolu od vrlo dobre grkinje koja je ispala u polufinalu te tako nije Sandru "povukla" u repesaž, ali na temelju klasifikacijskih bodova osvaja deveto mjesto od 14 hrvačica.
Marta Besek osvojila je broncu u uzrastu starijih djevojčica. Nakon uvodne pobjede, gubi u neizvjesnom meču od mađarske reprezentativke, koja ulazi u finale, a Marta onda u borbi za broncu, u također dramatičnom meču, osigurava broncu.
Marta Busija je osvojila srebrnu medalju. U ekipnom plasmanu prvo mjesto osvojila je ženska reprezentacija Mađarske, koja je bila i najbrojnija na turniru, drugo mjesto pripalo je ženskoj Hrvatskoj reprezentaciji, gdje su veliki obol dale Ludbrežanke, a treći su bili susjedi iz Koprivnice HK Podravka. U konkurenciji od 74 ekipe, HK Ludbreg zauzeo je 14. mjesto.

Dodijeljene su i nagrade za najbolje hrvačice i hrvače te najboljeg suca, navijača i fair play.

  • najboli mladi hrvač je Ludbrežanin Ivan BAČANI 
  • najbolja mlada hrvačica Ajla KADRIJI, HK Zagreb 
  • najbolji strani hrvač bio je ROBERTICO, junior iz nizozemskog De Haltera
  • najbolji domaći hrvač bio Roko PAŠKOV iz zagrebačkog Metalca 
  • najbolja strana hrvačica bila je  TOMYSCHCH Mariia iz Ukrajine
  • najbolja domaća hrvačica drugu godinu zaredom ponijela je Iva GERIĆ 
  • "Zlatnu fućku" zaslužio je dugogodišnji sudac i hrvački djelatnik, a prije toga i odličan hrvač Zdravko PEKEČ 
  • Najbolji navijač "Zlatnu trubu" osvojio je Mihael TRAEGER iz Like
  • nagrada za fair play pripala je HK POREČ

Komentari