'cofa'

Na Međunarodni folklorni festival dolaze atraktivne grupe iz pet zemalja, predstavit će svoj ples i tradiciju

Objavljeno: 03.07.2024. 13:24

Zadnja izmjena: 03.07.2024. 13:25

U Županijskoj palači najavljeno je treće izdanje Međunarodnog folklornog festivala COFA koji će se održati na području Varaždinske županije u periodu od 7. do 12. srpnja ove godine.

Generalni pokrovitelj festivala COFA je  Varaždinska županija, a pokrovitelji su Grad Varaždin  i UNESCO. Kako je rekla Petra Golubar, idejna začetnica festivala, sudjelovat će folklorne grupe s tri kontinenta, odnosno pet zemalja. 

- Zasigurno one najatraktivnije biti će iz Perua i Indije, a tu su i naše europske snage, Bugarska, Njemačka i Švicarska te domaći KUD-ovi iz grada Varaždina te Varaždinske županije. Službeno otvorenje festivala bit će u nedjelju, 7. srpnja s početkom u  20.30, u dvorištu vile Bedeković, gdje će se predstaviti folklorne grupe iz gostujućih zemalja, te također i ovogodišnji  programski partner festivala – Varaždinski folklorni ansambl.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina i zastupnik u Hrvatskom saboru Miroslav Marković pohvalio je organizaciju festivala te pozvao sve građane da poprate zanimljive programe samog festivala. U ime Varaždinske županije, generalnog pokrovitelja ovogodišnjeg festivala pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko rekla je kako je COFA prilika da građani upoznaju i druge kulture i običaje. 

Komentari