hrvatski branitelj

Na mjestu pogibije odana počast Miri Košćaku iz Svibovca Podravskog

Objavljeno: 14.06.2021. 08:18

Zadnja izmjena: 14.06.2021. 12:55

U subotu je u Slatinskom Drenovcu, mjestu u zapadnoslavonskoj općini Čačinci, odana počast Miri Košćaku - hrvatskom branitelju iz Svibovca Podravskog koji je poginuo u Slatinskom Drenovcu 12. lipnja 1992. godine na poslovima razminiranja, kao pripadnik postrojbe specijalne policije “Roda” Varaždin.

Miri je odana počast i nazivanjem ulice u Slatinskom Drenovcu njegovim imenom, a Udruga ratnih policajaca Orahovica obvezala se da će svake godine odati mu dužno poštovanje na dan pogibije.

Ponos i tuga miješaju se u sjećanju na Miru koji je prije 29 godina svoj mladi život dao za Hrvatsku. Hvala svim hrvatskim braniteljima koji su branili našu domovinu, a posebno hvala onima koji su dali najviše što su imali – svoje zdravlje i život. Veliko hvala i Mirku Mališu dosadašnjem načelniku i sadašnjem načelniku Općine Čačinci Alenu Jurencu koji zajedno sa braniteljima čuvaju sjećanje na našeg Mireka.

U izaslanstvu Općine Sračinec koje je posjetilo Slatinski Drenovac bili su načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić, kao i članovi UDVDR klub Sračinec s predsjednikom Draženom Ernoićem.

Komentari