Otvoreno Ljeto na Kapucinskom trgu

Na more na Kapucinski trg: 100 tona pijeska, sport, glazba, hrana i zabava sve do kraja srpnja

Objavljeno: 23.06.2016. 12:57

Zadnja izmjena: 23.06.2016. 13:04

Foto: Siniša Sović / Fotoagencija Sjever

Predstave, sport, zabavu i glazbu povodom Ljeta na Kapucinskom trgu danas su službeno najavili varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth.

Pripremljeno je dječje nogometno igralište, igralište za odbojku na pijesku, bar na plaži, a na Kapucinski trg dopremljeno je čak 100 tona pijeska.

– Odlučili smo pokrenuti ovu novu manifestaciju i nadam se da će je Varaždinci dobro prihvatiti. Možda bismo trebali dovući neke tuševe za malo osvježenje zbog ove vrućine. Vjerujem da će biti prepoznat kao lijep prostor za provođenje vremena kroz ljeto. – rekao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na otvorenju, istaknuvši kako vjeruje da će dio morske atmosfere uspjeti prenijeti i na Kapucinski trg.

Direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth vjeruje kako Kapucinski trg dosad nije dovoljno iskorišten, ali da ovo „popravlja tu grešku“: – Ako ne možemo tijekom ljeta na more, doveli smo dašak mora ovdje. Reakcije su već danas iznimno dobre, a sljedeće ćemo godine na Kapucinskom trgu vrlo vjerojatno organizirati Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku.

Toth je napomenula i kako Varaždincima tijekom ljeta neće biti dosadno jer se, kaže, „ovog ljeta događa itekako puno“. Ljeto na Kapucinskom trgu traje do 31. srpnja.

Bogat program Ljeta u Varaždinu odvija se i na Trgu Miljenka Stančića, Kazališnom trgu i atriju Starog grada.

Komentari