Dan općine - Magdalenje

Na općinskoj sjednici G. Kneginca i tehnički ministar poduzetništva - najavljeni projekti i podijeljene nagrade

Objavljeno: 22.07.2016. 19:47

Zadnja izmjena: 22.07.2016. 20:11

Foto: Nikola Horvat

Povodom proslave Dana Općine Gornji Kneginec, na terasi restorana Zlatne gorice danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Sjednici su nazočili načelnik Općine G. Kneginec Goran Kaniški, predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Bubnjarić, ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, saborski zastupnici Josip Križanić i Milorad Batinić, župan Varaždinske županije Predrag Štromar sa zamjenikom Alanom Košićem, predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić i mnogi drugi uvaženi gosti.

Načelnik Kaniški istaknuo je otvorenje reciklažnog dvorišta i izgradnju kružnog toka, a najavio je izgradnju novoga dječjeg vrtića: – Izgradnja je vrijedna 12,2 mil. kuna. Dobivena su i sredstva za rotor u Kućanskoj ulici.

"Treba zanemaiti političke boje"

– U Općini Gornji Kneginec događa se mnogo dobroga, i to zahvaljujući odličnim odnosima sa svim odnosima u županijskim i državnim tijelima. Moram istaknuti kako od svih općina i gradova, s 27 od ukupno 28 načelnika ili gradonačelnika izuzetno dobro surađujemo. – istaknuo je župan Štromar, istaknuvši kako radi boljitka treba zanemariti političke boje.

Ministar Horvat naglasio je važnost podizanja novca iz EU fondova: – To je jedina formula uspjeha. Ove će godine u RH ući deset puta više novca nego prošle godine. Nije bitno koliko godina ima u vašim životima, nego koliko života ima u vašim godinama.

Tom prigodom podijeljene su i javna priznanja Općine Gornji Kneginec. Danas će vas u Turčinu zabavljati Dražen Zečić, sutra Slavonske lole, a u nedjelju tamburaški sastav Lajk.

Komentari