Na plenumu klubova potvrđene propozicije za nogometne lige Varaždinske županije

Objavljeno: 27.07.2012. 08:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: facebook

U prostorijama varaždinskog Županijskog nogometnog saveza održan je Plenum nogometnih klubova koji se natječu u županijskom rangu natjecanja. U četvrtak je tako potvrđeno da će u 1. ŽNL igrati 16 klubova, u 2. ŽNL zapad 14, a u u 2. ŽNL istok 12 klubova...

U najvišem rangu nogometa Varaždinske županije natjecat će se 16 klubova. Uz prošlogodišnjeg prvaka Novi Marof, koji nije uspio izboriti 3. HNL, tu je Dubravka koja im je prošle sezone opasno "puhala za vrat", Nedeljanec koji je odustao od 3.HNL te Rudar 47 iz Ladanja Donjeg, Plitivica iz Gojanca, Zelengaj iz Kućana Donjeg, Polet iz Cestice, Zadrugar iz Hrastovskog, Mladost iz Šemovca, Udarnik 32 iz Kućana Gornjeg, Jalžabet i Sračinec, a u najvišem rangu županijskog nogometa ove sezone nastupat će i prvaci drugih županijskih liga, Obreš iz Sv. Ilije i Dinamo iz Babinca te Sloga Slokovec koja je bila najbolja u Ludbreškom središtu.

Druga županijska liga istok brojit će 12 klubova, a u njoj će se za naslov boriti čak četiri gradska kluba, Varteks, Varaždin- Škola nogometa, Mladost i Sloboda. Račune će im probati pomrsiti Polet iz Tuhovca, Čevo iz Podevčeva, Mladost iz Varaždinskih Toplica, Mladost Margečan, Trnje iz Trnovca, Zagorac iz Kneginca i Beretinec.

2. ŽNL istok trebalo je činiti 13 klubova, no odlučeno je da NK Varaždin neće nastupati, već samo NK Varaždin- Škola nogometa Varaždin.

- NK Varaždin se neće natjecati jer nije ispunio financijske obveze koje je imao prema Županijskom nogometnom savezu- rekao je tajnik Županijskog nogometnog saveza Varaždin Ivan Novak.

U 2. ŽNL zapad igrat će 14 klubova. Borba će biti žustra, a svako kolo gledat ćemo neki lokalni derbi. Sukobljavat će se Bratstvo Otok Virje i Drava Strmec, Vinica i Vratno, Orač Petrijanec i Majerje, Jurketinec i Budućnost Vidovec, Lepoglava i Mladost Klenovnik te Nova Ves, Mladost Družbinec, Podravac Svibovec i Vindija iz Donje Voće.

 

Komentari