grad lepoglava

Foto - Na području Grada Lepoglave modernizirano novih sedam dionica lokalnih nerazvrstanih cesta

Objavljeno: 06.12.2023. 08:15

Zadnja izmjena: 06.12.2023. 08:18

Foto: Grad Lepoglava

Uspješno su kraju privedeni radovi na modernizaciji sedam novih dionica nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave. Riječ je dionicama lokalnih cesta planiranih za uređenje u 2023. godini, u okviru gradskog Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta.

Uređeno je i asfaltnim tepihom presvučeno 1020 metara cesta za što je, prema vrijednosti ugovorenih radova, uloženo 182.944,25 eura od čega su građani, sukladnu odluci o provedbi Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta, osigurali 15% sredstava dok je ostatak potrebnih sredstava osigurao Grad Lepoglava koji je za tu namjenu ostvario potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 60.000 eura.

– Zahvaljujući kontinuiranom uređenju lokalnih nerazvrstanih cesta postigli smo da gotovo i nema gradskih područja do kojih se ne može doći uređenom cestom. Tako dostupnima činimo područja koja imaju veliki turistički potencijal te pružaju mogućnost za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom kao i drugim gospodarskim djelatnostima. Uz cestovnu, i drugu komunalnu infrastrukturu koju smo izgradili, stvorili smo kvalitetne uvjete za život građana koje želimo zadržati na području Grada Lepoglave. I u ovom slučaju činimo to koristeći sredstva iz fondova Europske unije – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Komentari