radovi su u tijeku

Na području Ivanca održan obilazak dva velika projekta - rekonstrukcija 3 kilometara ceste i gradnja novog vodovoda

Objavljeno: 25.09.2018. 11:44

Zadnja izmjena: 25.09.2018. 13:01

Foto: Dario Jurčević

Danas je na području grada Ivanca održan obilazak dva velika nova projekta i to rekonstrukcija 3 kilometara ceste na relaciji Prigorec - Izletište i skijalište Jarki, te izvorište Šumi, zatim gradnja novog dobavnog vodovoda Žgano vino - vodosprema Pahinsko.

Projekt su kandidirali još 2016. godine na mjeru 7 ruralnih razvoja, te je došlo do realizacije nakon odabira provedbe i svih poretbnih radnji, a radove izvodi COLAS Hrvatska d.d. Gradonačelnik Grada Ivanca, Milorad Batinić - vjeruje kako će radovi biti u zacrtano vrijeme:“Radi se o dionici oko 3 kilometara, 1 kilometar u dužini ide asfaltiranje prometnice s rekonstrukcijom i gradnjom potpuno novog parkirališta s 50 parkirnih mjesta“. Zatim slijedi nastavak prometnice, skoro dva kilometara i radi se o rekonstrukciji postojeće makademske ceste s kvalitetnom oborinskom odvodnjom i svakako proširenje kolnika. Vrijednost investicije je negdje 4,1 milijun kuna.

- Ovaj projekt, prije svega prošao je u fazi valorizacije, dakle radi se o prometnoj povezanosti dva najveća izvorišta, izvorište Šumi, izvorište Beli Zdenci i svakako gradnja parkirališta u funkciji turizma, posjetitelji, planinari, izletnici koji dolaze na nova područja tako da imaju i primjerena parkirna mjesta - gradonačelnik Batinić.

Što se tiče radova na drugoj lokaciji, radi se o gradnji vodoopskrbnog sustava odnosno rekonstrukciji postojećeg, zamjena vodonosnika u smislu rekonstrukcije dotrajale stare cijevi. Kreće se od Žgano vino  - Pahinsko: „Ukupna dužina je negdje 4 kilometara, vrijednosti u ovoj prvoj fazi 1.8 milijuna kuna, a radi se prvenstveno na kvalitetnoj i duguročnoj održivoj vodoopskrbi, ne samo grada Ivanca nego i svih onih područja koji su vezani na IVKOM-ov sustav“, rekao je gradonačelnik Batinić. Također, ukoliko će doći do određenih prekopčavanja ili novog spajanja, komunalna tvrtka IVKOM d.d. upozorit će građane u vezi kratkih zastoja.

Komentari