U Kameničkom Podgorju

Na području Lepoglave traje 2. faza izgradnje društvenog doma u vrijednosti 226 tisuća kuna

Objavljeno: 20.09.2018. 15:59

Zadnja izmjena: 20.09.2018. 16:01

Sljedeće bi godine, bude li se sve odvijalo prema planu, mještani Kameničkog Podgorja trebali na korištenje od Grada Lepoglave dobiti novoizgrađeni društveni dom.

Naime, u Kameničkom Podgorju traju intenzivni radovi izgradnje društvenog doma koji će riješiti nedostatak prostora za okupljanje građana s ovog dijela područja Grada Lepoglave.

- Jedan od važnijih segmenata razvoja Grada Lepoglave je onaj društveni pri čemu izgradnja društvene infrastrukture, u koju spadaju društveni domovi, ima značajnu ulogu. Građanima je potrebno stvoriti uvjete za okupljanja i druženja na kojima će osmišljavati nove ideje i pokretati inicijative – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom obilaska radova izgradnje društvenog doma u Kameničkom Podgorju.

Trenutno traju radovi 2. faze izgradnje doma u kojoj bi objekt trebao biti stavljen pod krov. Vrijednost tih radova je 226 tisuća kuna što znači da je do sada u izgradnju doma u Kameničkom Podgorju Grad Lepoglava investirao oko pola milijuna kuna. Nakon što se objekt u ovoj godini stavi pod krov, u planu je na proljeće sljedeće godine započeti sa završnom fazom njegove izgradnje u okviru koje bi bili izvedeni završni radovi te dom opremljen. A za okupljanje i druženje mještana Kameničkog Podgorja, dom bi se koristio i u turističke svrhe.

- S obzirom na to da se dom nalazi u podnožju Ravne Gore koja ima veliki turistički potencijal dom bi mogao poslužiti za smještaj onih koji žele posjetiti i boraviti u ovom prelijepom kraju – rekao je Škvarić najavivši nastavak izgradnje i uređenja društvene infrastrukture na cijelom gradskom području.

- U planu je izgradnja doma na području Lepoglavske Vesi za što već imamo građevinsku dozvolu. Također, planiramo izgradnju društvenog doma, a prije toga i sportskih terena, u Zlogonju. Nastavljamo s uređenjem prostora uz sportske terene u Očuri i Viletincu te Žarovnici i Višnjici. Za to ćemo koristiti vlastita proračunska sredstva, ali nastojati osigurati i sredstva iz drugih izvora kao što su natječaji resornih ministarstava i fondova Europske unije – poručio je Škvarić

Komentari