završetak radova

Na području Ludbrega Čačić obišao radove na cestama u vrijednosti oko milijun kuna

Objavljeno: 06.09.2018. 14:38

Zadnja izmjena: 08.09.2018. 17:47

Župan Čačić je sa županijskim vijećnikom Nenadom Koščakom, ravnateljem ŽUC-a Tomislavom Osonjačkim, predsjednikom upravnog vijeća Krešimirom Horvatom, te zamjenicom gradonačelnika Ludbrega Renatom Potočnik obišao ceste na području Grada Ludbrega, u koje je uloženo 1,2 milijuna kuna.

Proširena je lokalna cesta u Vinogradima Ludbreškim u dužini od 600 metara, postavljen je novi asfaltni tepih te je riješena odvodnja oborinskih voda u što je uloženo 785 tisuća kuna, Županijska uprava za ceste je financirala 75 posto, a 25 posto Grad Ludbreg. Radovi su izvedeni da bi cesta bila sigurnija za sve sudionike u prometu.  

- Intervencije Ministarstva graditeljstva su bile minimalne i nisu išle prema županijskim institucijama i morati ćemo inzistirati da država realizira zaključak sa sastanka Vlade Republike Hrvatske sa županima u Varaždinu i napravi ozbiljan pomak u financiranju ŽUC-eva - naglasio je župan Čačić.

Na županijskoj cesti u Ludbregu izgrađen je potporni zid te nogostup, koji su vrijedni 432 tisuće kuna. U ukupnoj dužini od 350 metara izvedena je stabilizacija pokosa betonskim zidom, čime su spriječeni daljnji problemi s urušavanjem. Župan je naglasio kako u Varaždinskoj županiji postoji 65 evidentiranih klizišta,  da bi se ona sanirala potrebno je najmanje 32 milijuna kuna, a za sanaciju klizišta godišnje je predviđeno četiri milijuna u proračunu ŽUC-a. 

- Ostaje nam još i završetak druge etape, a još ostaje i treća etapa do završetka. Vinogradska ulica narušena je još kod sanacije odlagališta otpada zbog provoza kamiona, a do završetka će nam trebati još godinu dana. Zahvaljujem i na izgradnji potpornog zida i vjerujem u daljnju dobru suradnju sa ŽUC-om - naglasila je Potočnik.

Komentari