uređenje općine

Na području Općine Sveti Đurđ u tijeku su razni radovi, a prijavljen je i projekt dječjeg vrtića od 7,5 milijuna kuna

Objavljeno: 10.03.2017. 11:40

Zadnja izmjena: 10.03.2017. 11:41

Foto: Općina Sveti Đurđ

U Općini Sveti Đurđ su započeli radovi na njezinom uređenju. U društvenom domu Struga je tako uređeni drveni pod te zavjese, a na prostorijama nogometnog kluba Struga postavljena je nova unutarnja i vanjska stolarija.

U Sesvetama se uređuje novi društveni dom; stropovi, centralno grijanje, pločice te novi sanitarni prostori. U Karlovcu se uređuju nove sanitarne prostorije te opločnici kod nogometnog kluba Karlovec. U Svetom Đurđu započeli su radovi na uređenju okoliša društvenog doma sa novom sjenicom ispred društvenog doma, a u vatrogasnom domu uređuju se prostori na prvom katu.

U nogometnom klubu Drava, uređuju se prostorije na prvom katu sa sanitarijama te stepenište, a ispred se postavljaju opločnici. Pokrenuta je projektna dokumentacija za kružni tok u središtu Općine. U općinskoj zgradi završena je kompletna investicija uređenja novog poslovnog prostora veličine 60 m² sa svim priključcima, a ovih dana biti će raspisani natječaj za najam sa početnom cijenom od tisuću kuna plus režije.

U Prilesu je postavljena nova stolarija u društvenom domu, a biti će opločena i sala, dok će se u Luki krenuti s uređenjem fasade društvenog doma. Načelnik Josip Jany  je kompletni društveni dom u Komarnici kandidirao prema Ministarstvu regionalnog razvoja, a za DVD Komarnica, kupljeno je priključno vozilo sa svom opremom, te su u nogometnom klubu  Ajax postavljene  nove pločice u prizemlju objekta.

Prijavljen i projekt dječjeg vrtića od 7,5 milijuna kuna

U Obrankovcu je priključen plin i pušteno je u pogon plinsko grijanje sa peći, a i zamijenjeno je kompletno krovište. U Hrženici se postavlja kovana ograda oko crkve Sv. Florijana, a u društvenom domu kreće uređenje kompletne kuhinje. Zamijenit će se kompletna vanjska stolarija i postaviti opločnici ispred doma te će se asfaltirati ulazni dio.

Ovaj je mjesec Josip Jany kao načelnik Općine Sveti Đurđ  kandidirao projekat dječjeg vrtića prema Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja za što ima i projekat i građevinsku dozvolu, a investicija projekta je oko 7 milijuna i 500 tisuća kuna.

- Od ostalih projekata, Općina je kandidirala i uređenje svih groblja sa stazama prema Ministarstvu gospodarstva, a pripremni radovi na uređenju i šljunčanju podloga već su izvedeni u Hrženici, Sesvetama i Strugi - rekao je načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany.

 

Komentari