gornji kneginec

Na predavanju udruge Agro Kneginec poljoprivrednici su saznali korisne informacije

Objavljeno: 06.03.2017. 14:00

Zadnja izmjena: 06.03.2017. 14:00

Foto: Općina Gornji Kneginec

Novoosnovana udruga Agro Kneginec je za proizvođače poljoprivrednih proizvoda na području Gornjeg Kneginca organizirala edukativni seminar s tematikom unapređenja i poboljšanja poljoprivredne proizvodnje, odabirom sjemenskog materijala, pravilnom upotrebom pesticida i herbicida te gnojidbom u poljoprivrednom proizvodnji.

Predavanje je organizirano u suradnji s 'Poljoprivrednim institutom Osijek', a prezentaciju seminara je održao agronom Ksaver Grudiček koji je proizvođačima poljoprivrednih proizvoda posebnu pažnju skrenuo na odabir novih vrsta sjemena važnosti samog podneblja.

Budući da su na kvalitetu i strukturu tla u posljednjih nekoliko godina znatno utjecale klimatske promjene, došlo je do znatnih razlika u prinosima, a i do promjene načina bavljenja poljoprivredom.

Kod zaštite biljaka istaknuto je da se ona ne vrši kada su visoke temperature, kao ni odjednom s ukupnom količinom preparata, već se preporuča da se obavezno obavi u dva ciklusa u sedam dana zbog boljeg efekta zaštite. Što se pak tiče gnojidbe  poljoprivrednih kultura mineralnim gnojivima, preporuča se da se ona odradi u nekoliko navrata i to najčešće istovremeno s izvođenjem ostalih agrotehničkih zahvata.

 

Komentari