UREĐENJE OKOLIŠA

Na predjelu "Benđika" cestički ribiči uredili pristupni put

Objavljeno: 12.05.2020. 19:08

Zadnja izmjena: 12.05.2020. 19:14

Ribiči iz Cestice organizirali su radnu akciju na području "Benđika" i uredili pristupni put, te tako pripremili prilaz za ribiče i ljubitelje prirode.

Netaknuta priroda, uz tek blagi šum rijeke i pjev ptica koje obitavaju u krošnjama drveća, osim ribiča, k Dravi privlače i posjetitelje željne mirne i opuštajuće atmosfere. Iako cijelo područje Zone plijeni svojom ljepotom i mirom svaki ribič ima predio koji mu je prirastao srcu, a jedan od takovih je i predio „Benđika“ o čemu posebnu brigu vodi Antun Bosilj. Pristup do ove predivne oaze prirode vodi kroz šumu, a pošto je povremenim izlijevanjem rijeke Drave često izrovan pristupni put potrebo je i njega urediti.

Radna akcija uređenja pristupnog puta bila je planirana još za zimskih mjeseci, ali se zbog mjera zaštite od koronavirusa COVID-19, nije mogla realizirati ni u ožujku i travnju, pa su „prijatelji Benđike“ priredili radnu akciju u subotu, 9. svibnja. 

Radna akcija započela je ujutro u osam sati, a potrebnih šest kubnih metara šljunka ranije je dopremio autoprijevoznik Stjepan Golubić. Iz donacije je dopremljen i potreban kamen za izgradnju škarpe, tj. potpornog zida iznad mostića, a za vrijeme akcije vrijedni graditelji ugradili su oko šest kubnih metara betona u temelje konstrukcije za koji su upotrijebili 20 vreća cementa.

Akciji se priključio i općinski vijećnik Milan Borak, a uz njega do 15 sati na sanaciji puta bili su još Slavko Juričinec, Zdravko Golubić, Mirko Majhen, Stipo Pustahija, Tomica Juričinec, Mladen Ceglec i Mirko Kralj. Radna akcija realizirana je uz pomoć općine Cestice, a u narednim danima planira se razgrtanje zemlje uz put i uređenje okoliša.

Komentari