UDVDR IVANEC

Na sastanku osam udruga - Sve će se planirane zajedničke aktivnosti održati ali neke u novom "ruhu"

Objavljeno: 14.07.2020. 18:25

Zadnja izmjena: 14.07.2020. 18:29

Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec održao je svoju 4. Sjednicu novog mandata kojoj su, uz članove Suda Časti i Nadzornog odbora, nazočili predstavnici najužih vodstava sedam udruga s područja Grada Ivanca i Općine Bednje, s kojima se kroz godinu ostvaruje suradnja na svim projektima.

Tako su, uz Vjekoslava Špaca i Darka Bregovića, predsjednika i tajnika HVIDR-e Ivanec s kojom ivanečki dragovoljci i veterani surađuju na većini projekata, sastanku nazočili i predstavnici Planinarskog kluba Ivanec, Udruge Invalida ILO Ivanec, Odbojkaškog kluba Ivanec, DVD-a Gačice, Pčelarske udruge Čmalico, Bednja i Udruge građana Prigorec.

Tajnik Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec Nikola Nišević suradnju je ocijenio jako dobrom, iznijevši sve detalje memorijalnog odbojkaškog turnira sjećanja na poginule hrvatske branitelje iz Ivanca, Željka Putara Grdaka i Romana Ribića, koji će se održati 25. srpnja.

Istog dana u Maruševcu će se održati 25. županijski sportski susreti dragovoljaca i veterana Varaždinske županije, na kojem će ivanečki ogranak sudjelovati sa svojih 20-ak članova, a svojom će se izložbom predstaviti i Martin Lukavski.

Iznimno zadovoljni prošlogodišnjom suradnjom, predsjednik i tajnik Pčelarske udruge Čmalico Bednja, Danijel Godinić i Milan Vukovski, najavili su njezin nastavak, te će se tako na Dan pobjede domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja ponovno u Ivancu održati Medni dan, na kojem će se promovirati pčelarstvo, a građanima opet podijeliti prigodne staklenke meda. Manifestacija će se i ove godine održati u suradnji sa župom Ivanec.

Zapovjednik i predsjednik DVD-a Gačice Anđelko Brezovec i Franjo Piskač, s kojom UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec već pet godina rade memorijal sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju, suradnju su ocijenili na jednak način kao i prethodnici, te najavili skori sastanak oko utvrđivanja završnih detalja za ovogodišnji memorijal.

Nadalje, potpredsjednik UDVDR Ogranak Ivanec Zvonko Galić izvijestio je nazočne kako će se 15. Memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Stjepana Vusića, Tomu Jambora i Josipa Kapustića održati 22. kolovoza, uz komemoraciju na groblju u Kamenici i, iznimno, pozivni turnir malonogometni turnir, a sve u svrhu što lakše kontrole pridržavanja mjera. Točan hodogram programa bit će sastavljen uskoro.

Tradicionalni dani sjećanja na Josipa Magaša, koji su se trebali održati krajem travnja, kada je obilježen dan njegove pogibije odavanjem počasti na groblju u Varaždinu, bit će nastavljeni u listopadu ili studenom, a za što će se detalji usuglasiti s udrugom građana Prigorec i Područnom školom u Prigorcu, s obzirom na to da u toj manifestaciji u većem broju sudjeluju djeca.

 

 

 

 

Komentari