Na sjednici GV sljedeći tjedan rebalans proračuna i reorganizacija uprave

Objavljeno: 26.07.2012. 09:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Ako gradski vijećnici prihvate prijedlog gradonačelnika, gradski će proračun za ovu godinu biti rebalansom smanjen s oko 270 na oko 240 milijuna kuna. Na istoj sjednici trebalo bi se raspravljati i o prijedlogu da se smanji broj upravnih odjela u gradskoj vlasti.

Na sjednici Gradskog vijeća koja je zakazana za sljedeći tjedan trebalo bi se raspravljati o rebalansu gradskog proračuna za ovu godinu te reorganizaciji gradske uprave.

Otkrio je to zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić istaknuvši da će rebalansom gradski proračun biti smanjen za 30-ak milijuna kuna no unatoč tome društvene djelatnosti neće biti na gubitku.

- Obrazovni, kulturni i socijalni programi trebali bi ostati na istoj razini, pa čak i biti povećani. Prijedlog je da se iz proračuna izbace neki komunalni i drugi projekti za koje je vidljivo da neće moći biti realizirani ove godine kao što su projekt sanacije odlagališta u Brezju i izgradnja POS stanova na lokaciji Vilka Novaka – poručio je dogradonačelnik Radelić dodavši da bi rebalansom trebali biti smanjeni i rashodi za plaće, a na kraju godine trebao bi biti ostvaren i višak od nešto manje od 3 milijuna kuna koji će biti utrošen za pokrivanje manjkova iz prošlih godina.

Rebalansom će se osigurati i oko 3 milijuna kuna koji će biti utrošeni za porezne obveze Gradskih bazena, a dio novca će se osigurati i za gradsku tvrtku Aquacity u stečaju, za plaćanje obveza dobavljačima.

Radelić je naglasio i da se gradski proračun za ovu godinu jako dobro puni, odnosno da od poreza i prireza u gradsku kasu nije stigao tek manji, zanemariv iznos.

Najavio je da će gradska vlast na sjednici Gradskog vijeća sljedeći tjedan vijećnicima prezentirati i prijedlog reorganizacije gradske uprave. Ako vijećnici prihvate taj prijedlog bit će smanjen broj upravnih odjela, a to bi trebalo rezultirati i smanjenjem broja zaposlenih.

- Moje je mišljenje da gradska uprava može imati manje od 100 zaposlenih za normalno funkcioniranje. Ali o tome se tek treba raspravljati. Naš prijedlog je da se broj upravnih odjela smanji sa 9 na 7. Ako vijećnici to prihvate pročelnici tih novih odjela trebali bi napraviti analizu svojih potreba za zaposlenicima i tek tada ćemo vidjeti hoće li se broj zaposlenih smanjivati ili povećavati – poručio je Radelić.  

Komentari