i uskrsnica sljedeće godine

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec jednoglasno je usvojen Proračun u iznosu od 38 milijuna kuna

Objavljeno: 22.11.2016. 20:08

Foto: Arhiva

Na današnjoj, 31. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kneginec jednoglasno je, na prijedlog načelnika Gorana Kaniškog izglasan Proračun za iduću godinu u iznosu od 38 milijuna kuna, kao i njegove projekcije za 2018. i 2019. godinu.

Uz Proračun, donijeti su i prateći akti, a najznačajnije investicije uvrštene u Proračun Općine Gornji Kneginec za iduću godinu odnose se na  izgradnju i opremanje novog dječjeg vrtića u iznosu od 12,5 milijuna kuna, izgradnju Vatrogasnog doma DVD Kneginec Gornji u iznosu od 4 milijuna kuna, izgradnju vatrogasnog spremišta DVD Kneginec Donji u iznosu od 1,6 milijuna kuna, izgradnju cesta i pješačkih staza u iznosu od 2,1 milijun kuna, infrastruktura u Poduzetničkoj zoni sa 800 tisuća kuna, projekt Turističko-rekreativne zone Banjšćina sa 400 tisuća kuna, izgradnju i rekonstrukciju javne rasvjete u iznosu od 510 tisuća kuna, održavanje cesta i javnih površina u iznosu od 2.5 milijuna kuna, te sufinanciranje izgradnje kanalizacije putem Aglomeracije Varaždin.

Donijeta je i Odluka o uvjetima, kriterijima i postupku sufinanciranja Projekta povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama, a na prijedlog načelnika, Općinsko vijeće je imenovalo peteročlano Vijeće projekta 'Tematski zabavni park na lokaciji Banjščina'.

Iduće godine će biti isplaćena i 'uskrsnica' za umirovljenike, za nezaposlene osobe prijavljene na Zavodu za zapošljavanje najmanje 3 mjeseca, te za osobe prijavljene na Centru za socijalnu skrb Varaždin koji su korisnici zajamčene minimalne naknade.

Komentari