80. redovna skupština

FOTO: Na skupštini DVD-a Donji Kneginec nakon 20 godina izabran novi predsjednik društva

Objavljeno: 08.02.2020. 09:02

Zadnja izmjena: 08.02.2020. 09:02

Protekle subote u Društvenom domu Donji Kneginec održana je 80. redovna i izvanredno izborna sjednica Skupštine na kojoj je uz standardno podnošenje godišnjih izvještaja biran i novi predsjednik DVD-a. 

Sjednicu je vodio dosadašnji predsjednik Damir Vuk, nakon čega je podnesen izvještaj o radu društva u 2019. godini. Protekla godina bila je u znaku velike aktivnosti četiriju natjecateljskih ekipa, a pri tome treba posebno istaknuti nastup na županijskom natjecanju sa sve četiri ekipe, kao i nastup muške MA-1 ekipe na 14. Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice gdje su s osvojenim 2. mjestom osigurali direktan plasman na državno natjecanje. Osim toga, puno vremena je utrošeno na sve ostale aktivnosti koje su nužne za opstojnost vatrogasnog društva. 

U izbornom dijelu Skupštine dugogodišnji predsjednik Damir Vuk, nakon 20 godina, prepustio je dužnost predsjednika DVD-a mlađim snagama. Odlukom članova za novog predsjednika je izabran dosadašnji zamjenik Matija Lukinec, dok je za novog zamjenika predsjednika izabran Filip Pofuk

Krajem 2019. godine nekoliko članova završilo je osposobljavanje za bolničara, odnosno specijalnost prve pomoći u vatrogastvu, pa su tom prigodom trojici članova i dvjema članicama uručena uvjerenja o navedenoj osposobljenosti. Na samom kraju sjednice uručene su zahvalnice zaslužnim pojedincima i uzvanicima, a prigodnim darom članovi su zahvalili i dosadašnjem predsjedniku Vuku. Kao malo iznenađenje na kraju, ženska natjecateljska ekipa uručila je zahvalnice svojim voditeljima za svu potporu i vođenje, prije svega Filipu Pofuku i Jurici Bajzu, kao i zapovjedniku Društva Mihaelu Magdiću.

Komentari