zanimljivi štand

FOTO: Na Španciru se traži - lubanja više

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.08.2017. 17:47

Zadnja izmjena: 20.08.2017. 09:20

Foto: Mateja Rak

Šetajući varaždinskim ulicama, na štandovima doista možete kupiti svašta - od hrane, pića, suvenira , a mi smo naišli na jedan doista poseban štand sa zanimljivim betonskim skulpturama. Tamo nas je sa velikim osmjehom na licu dočekao Marko Makaj.

Njegova firma Lumas dolazi iz Beretinca pokraj Varaždina i koliko smo uspjeli vidjeti, jedini su štand sa ovakvim skulpturama u Varaždinu.Sove, mačke, psi, lubanje - što god poželite imati u svojoj kolekciji. Skulpture se rade u kalupima, a neke kalupe Marko izrađuje sam. 

- Htjeli smo biti malo posebniji, nismo htjeli skulpture koje su već raširene na tržištu pa smo zato napravili primjerice lubanje koje se baš ne mogu pronaći na svakom koraku.- govori nam.

Prema njegovim riječima jako je zadovoljan s početkom ovogodišnjeg Špancira, a i prodaja zasad ide jako dobro. Kako kaže najviše se prodaju - lubanje. 

- Došao je jedan čovjek jučer i rekao kako je takvu veliku lubanju tražio svugdje po internetu i nije ju mogao pronaći i bio je jako sretan što ju je, evo ovdje kod mene na štandu kupio.- rekao nam je Marko. 

Komentari