DAN OPĆINE MARUŠEVEC

Foto - Na svečanosti u povodu Dana općine uručena svečana priznanja Općine Maruševec

Objavljeno: 22.04.2021. 19:44

Zadnja izmjena: 23.04.2021. 08:03

Danas je svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen Dan Općine Maruševec, te skori blagdan Svetog Jurja, zaštitnika Općine Maruševec.

Načelnik općine Maruševec Damir Šprem podsjetio je na učinjeno i na započete projekte, koji se tek trebaju realizirati.

- Radili smo puno, napravili smo puno. Nadam se da će oni koji će bti u novom sazivu općinskog vijeća nastaviti započete projekte i da će Maruševec dalje ići naprijed. Radili smo na brojnim projektima, naročito u protekle dvije godine. Neki dan potpisali smo ugovor za obnovu društvenog doma u Druškovcu, a danas je došla još jedna čestitka za Dan općine i to iz Fonda za energetsku učinkovitost. Odobren nam je projekt od 3,9 milijuna kuna, bespovratnih 3,2 milijuna kuna.  To su prvi ozbiljni europski novci koji su došli u općinu Maruševec. U protekle četiri godine pripremili smo projekte u vrijednosti od 10 milijuna eura. Neke smo željeli ostvariti i prije ali vjerujem da će se ostvariti u budućnosti, dodao je Šprem. 

Svečana sjednica općinskog vijeća bila je prilika da se uruče nagrade i priznanja dobitnicima javnih priznanja Općine Maruševec u 2021. godini. Javna priznanja dobili su:

  • Povelja počasnog građanina Općine Maruševec dodijeljena je mons. Josipu Mrzljaku, biskupu varaždinskom u miru za izniman doprinos razvoju i napretku Općine Maruševec.
  • Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom razdoblju, za predani rad i rezultate kao mentoru učenicima iz područja šaha i matematike dodijeljena je Mihaelu Vurušiću.
  • Plaketa Općine Maruševec za izniman doprinos u obrani domovine i stvaranju Republike Hrvatske, a povodom obilježavanja 30 godina od početka Domovinskog rata dodijeljena je Damiru Makovcu.
  • Plaketa Općine Maruševec u povodu 40. obljetnice postojanja, te za ostvarene rezultate i održavanje tradicije streljačkog sporta u Općini Maruševec dodijeljena je Streljačkom klubu Metalac.

Mons. Josip Mrzljak povelju počasnog građanina Općine Maruševec prokomentirao je kao priznanje crkvi, odnosno župi koja djeluje u Maruševcu. - Život zajednice bez crkvenog života je nezamisliv. Ova župa posebno je poznata po vrhunskim teolozima to su braća Šagi-Bunić, a crkva nastoji i dalje djelovati na svojem području. A, ako je moguće pomoći, sagraditi neki dom, tu smo uvijek spremni pomoći jedni drugima. Crkva je ta koja uvijek okuplja i potiče zajedništvo. Zato mi je drago primiti ovo priznanje, a preko mene to jepriznanje cijeloj zajednici i katoličkoj crkvi, a i svim građanima koji doprinose tom zajedništvu. I ovom prigodom pozivam na zajedništvo, koje mislim da nedostaje našem društvu, dodao je mons. Mrzljak.

Komentari