Na Svjetskom urbanom forumu (World Urban Forumu – WUF10), koji je od 8. do 14. veljače održan u Abu Dhabiju, sudjelovala je i predstavnica Varaždinske županije, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, Slađana Miočić.

Riječ je o najvećoj svjetskoj platformi koja uključuje međunarodno okupljanje, razmjenu iskustava i dobrih praksi te uspostavu kontinuiteta u razmjeni znanja po pitanjima održive urbanizacije, koju je organizirao UN-habitat, prvi put u jednoj od arapskih zemalja.

Na popratnom panelu “Cultural Diversity in Smart Cities in South East Europe” pročelnica  Slađana Miočić prikazala je na koji način inovativnost i tehnologija pridonose mijenjanju kulture tradicionalnih administrativnih modela. Alen Grabar, savjetnik ministra prostornog uređenja i graditeljstva, prezentirao je sustave i servise ministarstva koje na operativnoj razini koriste službenici Varaždinske županije. Suradnja između regionalne samouprave i državne administracije u kreiranju modela, provedbi rješenja i razmjeni iskustava ključ je uspješnih platformi te razvoja kompleksnih sustava koji su učinkoviti, jednostavni za upotrebu i racionalni.

Komentari

24.02.2020. 18:06h Zadnja izmjena: 24.02.2020. 18:06