STOLNI TENIS

Na U21 Prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu dva srebra za mlade varaždinske igrače

Objavljeno: 21.01.2020. 08:54

Zadnja izmjena: 21.01.2020. 08:58

U Ljubeščici je održano U21 Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu, a dobre rezultate ostvarili su mladi varaždinski stolnotenisači.

U pojedinačnim kategorijama pobjednici su bili Ivor Ban i Hana Arapović (oboje Zagreb). Ban je uspjehom u Ljubešćici obranio lanjsku titulu, a u finalu je s 4:1 svladao klupskog suigrača Jakova Jakelića. Arapović je lani bila treća, a ove godine osvojila je titulu svladavši u finalu Andreu Pavlović (Aquaestil) s 4:2.
U muškim parovima naslov je pripao braći Martinek, Luki i Mislavu (Dugo Selo), koji su u finalu s 3:1 bili bolji od Leona Šanteka i Filipa Borovnjaka (Starr/Zagreb). Luki je ovo treća uzastopna titula u parovima, samo što je prve dvije osvojio s Banom.

Kod djevojaka prvakinje su postale Andrea Pavlović i Marta Vukelić (Aquaestil) nakon što su s 3:0 svladale Ivonu Štrigu i Leonu Šantek (Starr/Malinska). 

Stolnotenisači
Pojedinačno, polufinale: Ban (Zagreb) - Znika (Zagreb) 4:0, Jakelić (Zagreb) - M. Martinek (Dugo Selo) 4:0; finale: Ban (Zagreb) - Jakelić (Zagreb) 4:1

Parovi, polufinale: Martinek L./M. (Dugo Selo) - Jakelić/Mateša (Zagreb) 3:2, Banek/Markotić (Vodovod) - Šantek/Borovnjak (Starr/Zagreb) 0:3; finale: Martinek L./M. (Dugo Selo) - Šantek/Borovnjak (Starr/Zagreb) 3:1.

Od ostalih treba izdvojiti nastup Brune Borovec (Starr) sa Hannom Lončarević (TIS Zagrebg) u parovima te plasman u 1/4 finale. Pojedinačno je kod seniorki Bruna Borovec ispala u 1/4 finalu, a Ivona Štriga u 1/8 finala, dok je Tena Kovaček nije uspjela proći kvalifikacijsku grupu. Kod seniora Leon Šantek se plasirao od 9. do 16. mjesta, a glavni turnir nisu izborili ni Dario Kraljić i Simon Vincek, svi iz STK Starr.

Stolnotenisačice
Pojedinačno, polufinale: Pavlović (Aquaestil) - Ćosić (Ino) 4:1, Vukelić (Aquaestil) - Arapović (Zagreb) 2:4; finale: Pavlović (Aquaestil) - Arapović (Zagreb) 2:4

Parovi, polufinale: Pavlović/Vukelić (Aquaestil) - Grgić/Varga (Bjelovar) 3:0, Štriga/Šantek (Starr/Malinska) - Arapović/Ćosić (Zagreb/Ino) 3:2; finale: Pavlović/Vukelić (Aquaestil) - Štriga/Šantek (Starr/Malinska) 3:0.

Komentari