lijepa gesta

Na varaždinskom placu održana humanitarna prodaja za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine

Objavljeno: 23.04.2022. 11:55

Zadnja izmjena: 23.04.2022. 11:56

Otkako traje agresija na Ukrajinu, mnogo je Varaždinaca spremno pomoglo potrebitima, te se redovito prikuplja hrana, lijekovi i ostale potrepštine kako bi se olakšao život ljudima koji su bili prisiljeni napustiti zemlju, te su sada smješteni u Varaždinu i okolici.

Jedna od takvih akcija održana je danas na varaždinskome placu u organizaciji Građanske inicijative 'Kad se male ruke slože' i Gradske tržnice, gdje su se prodavali proizvodi OPG-ova s placa, a sav prihod namijenjen je kupnji potrepština za izbjeglice kojih je na području Varaždina i okolice oko 150.

Humanitarnu kupnju obavio je i zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković koji je ovom prilikom pozvao sve građane da pomognu potrebitima prema svojim mogućnostima:

- Grad Varaždin uključuje se u sve inicijative, organiziran je prihvatni centar te su osigurani smještajni kapaciteti za izbjegle osobe. Pomaže se i onima koji su još u Ukrajini, pa je tako prije dva dana u ratom zahvaćeno područje poslana pošiljka s osnovnim potrepštinama, a Grad Varaždin za tu je svrhu izdvojio 50 tisuća kuna - rekao je Marković.

Svi koji su danas propustili prigodu doći na plac a žele pomoći, mogu svakodnevno navratiti do kioska na ulazu u Gradsku tržnicu gdje se prikuplja pomoć, a više informacija može se pronaći i na javnoj Facebook grupi Varaždin – jači od svega.

Komentari