detox projekt

Na tradicijskoj kući u Vinici završeni su prvi radovi, a potpuna obnova se očekuje u rujnu

Objavljeno: 12.04.2017. 17:02

Zadnja izmjena: 12.04.2017. 17:02

Foto: Općina Vinica

Ovih dana je završena prva faza radova na rekonstrukciji Viničke tradicijske kuće te je postavljeno krovište, obnovljena je stolarija, a do kraja rujna će biti dovršeni svi radovi vanjskog i unutarnjeg uređenja te unutarnje opremanje kuće u tradicijskom stilu.

 Vinička tradicijska kuća činit će dio muzejske ponude te će biti mjesto održavanja raznih programa i  radionica koje će se odvijati kao dio turističkog proizvoda tzv.  ETNOTOURS paketa proizašlog iz projekta. 

 Rekonstrukcija   Viničke tradicijske kuće financira se  iz Europskog fonda za regionalni razvoj  kao dio projekta  'DETOX- Ruralna detoksikacija upoznavanjem kulturne baštine' u okviru  programa prekogranične suradnje Interreg  V-A Slovenija – Hrvatska. 

Program DETOX zajednički provode  slovenske općine Lenart, Sv. Andraž i Sv. Ana v Slovenskih goricah, Fakultet  za  elektrotehniku, računalstvo i informatiku iz Maribora , Gradski muzej Varaždin te Općine Donja Voća i Vinica, a u sklopu projekta na području suradnje bit će uređene još  4 tradicijske kuće. Gradilište viničke tradicijske kuće  obišao je i načelnik Marijan Kostanjevac.  

 

 

 

 

 

Komentari