rodna perspektiva

Na Županijskoj skupštini predstavljena brošura Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Objavljeno: 19.02.2020. 11:39

Zadnja izmjena: 19.02.2020. 11:42

Na jučerašnjoj Županijskoj skupštini predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije Vlasta Cindrić prezentirala je brošuru „ Analiza rodne strukture sastava predstavničkih i izvršnih tijela lokalne i područne samouprave Varaždinske županije“.

Analiza pokazuje stvarnu uključenost  žena i muškaraca u politički život Varaždinske županije. Rodna perspektiva je čimbenik koji utječe na živote ljudi, baš poput dobi, etničke pripadnosti ili razine obrazovanja. Zbog toga je potrebno rodnu perspektivu uzeti u obzir kao aspekt u radu i odlučivanju, posebno je važno da u tome sudjelujemo svi mi kao društvo, a ne samo žene, jer to nije žensko pitanje, već društva u cjelini. Razvojem društva te višim stupnjem obrazovanja brže ćemo postići uspjeh u ravnopravnosti.

U brošuri je istaknuto koji gradovi i općine su postigli uravnoteženu zastupljenost, koja općina ima tek jednu ženu u općinskom vijeću. Vidljivo je, također da uključivanje žena u politički život još uvijek predstavlja problem – naglasila je Cindrić.

Komentari