trnovec bartolovečki

Za 28 novih beba na području Općine Trnovec Bartolovečki osigurano 59.000 kuna

Objavljeno: 06.11.2021. 13:45

Zadnja izmjena: 06.11.2021. 13:45

Općina Trnovec Bartolovečki redovito iz svog proračuna izdvaja sredstva za novorođenčad. Tako je u drugoj ovogodišnjoj dodjeli potpora osigurano 59.000 kuna za 28 beba. Podsjetimo, ranije ove godine već je za 11 beba isplaćeno 24.000 kuna.

U petak je u općinskim prostorijama organiziran prijem za roditelje novorođenih. Općinska načelnica Verica Vitković naglasila je kako će se izdvajanja za mlade roditelje i obitelji u budućnosti povećati počevši s idućom godinom, što je zalog za budućnost razvitka Općine.

– Uz brojne projekte u školstvu, u programu koji sam dala kao prijedlog proračuna su i mjere za pomoć mladim roditeljima u rješavanju stambenog pitanja. Na taj način potaknut ćemo mlade ljude da ostanu u našoj općini – rekla je načelnica Vitković.

Iako ove subvencije smatra tek skromnim doprinosom Općine poticanju bolje demografske strukture, načelnica naglašava kako na tome neće stati.

– Kao i dosad, izdvajat ćemo sredstva za mlade kojih mora biti i više ako želimo razvijati našu općinu kako bi postala poželjna za doseljavanje novih mladih obitelji – naglasila je Vitković.

Općina Trnovec Bartolovečki, uz brojne projekte na kojim radi za svoje najmlađe sumještane, ima u planu i izgradnju novog dječjeg vrtića te novih igrališta za djecu.

– U proljeće će biti šest potpuno novih dječjih igrališta na području općine, a sličnih projekata bit će još. Bez mladih ljudi nema ni opstanka ni napretka naše općine – zaključila je načelnica uz poziv sugrađanima na suradnju i iznošenje prijedloga i ideja koje će Općina razmotriti i pomoći gdje god je to moguće, a sve s ciljem napretka Općine Trnovec Bartolovečki.

Komentari