općina trnovec bartolovečki

Načelnica Vitković najavila izgradnju novog dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom

Objavljeno: 06.05.2022. 18:27

Zadnja izmjena: 06.05.2022. 18:27

U prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki danas je održanprijem za roditelje novorođenčadi kojima su uručene su novčane potpore. Riječ je o prvoj ovogodišnjoj podjeli potpora, a za 21 bebu iz proračuna je izdvojeno 48.500 kuna.

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković čestitala je roditeljima na prinovama u obitelji te podsjetila da je to prva mjera kojom općinska uprave pomaže mlade i obitelji. Općina Trnovec Bartolovečki za prvo dijete u obitelji daje 2.000 kuna, a za svako sljedeće po 500 kuna više.

- Povećali smo i sufinanciranje za vrtić za tisuću kuna, a sufinanciramo i osnovnoškolsko obrazovanje kada roditelji mogu računati na pribor i bilježnice koje osiguravamo za sve naše učenike. Obnavljamo dječja igrališta po našim naseljima. Za mlade obitelji sufinanciramo i gradnju kuće, a oslobađamo ih i plaćanja komunalne naknade odnosno doprinosa, što u nekim slučajevima može biti iznos i do pet tisuća eura, ovisno o veličini nekretnine. I dalje ćemo raditi na tome da što više mladih obitelji ostane živjeti u našoj općini, ali naravno i da se širimo - rekla je Vitković.

Načelnica tom je prilikom najavila i izgradnju novog vrtića do kraja 2025. godine. - Nećemo krenuti s adaptacijom postojećeg vrtića jer se to ne isplati, sam objekt nema standarde. Novi vrtić bi trebao biti smješten preko puta sadašnjeg vrtića u Trnovcu i primati do 200 djece. Planiramo za sljedeću godinu, i tu očekujem potporu Općinskog vijeća, napraviti potpuno novi kvart u Trnovcu. Imamo građevinsku zonu pa ćemo mladima koji nemaju riješeno stambeno pitanje ponuditi gradilišta po povoljnim cijenama.

Komentari