općina trrnovec bartolovečki

Načelnica Vitković: Ove godine imamo 73 stipendista, što je vrh u županiji

Objavljeno: 26.10.2022. 20:00

Zadnja izmjena: 26.10.2022. 20:00

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki osvrnula se na demografske mjere koje se provode na tom području, a kako je rekla, Općina iz svog proračuna pokušava što više sredstava izdvojiti za svoje novorođene, osnovnoškolce, srednjoškolce i studente.

Nedavno su, drugi put ove godine, roditeljima novorođene djece uručene novčane potpore, a to je tek jedna je u nizu mjera koje Općina provodi, prema riječima načelnice, s ciljem stvaranja što boljih uvjeta mladim obiteljima s djecom. Općina osigurava i didaktička pomagala za dječje vrtiće, a trenutno su tu i dva suradnika koji su pomoćnici u odgoju i obrazovanju u vrtićkoj skupini za djecu s posebnim potrebama, što u cijelosti financira Općina, kao i program učenja stranog jezika i školu plivanja.

- Za osnovnoškolce svake školske godine jednokratno osiguravamo po 250 kuna za kupnju radnih bilježnica i školskog pribora, a financiramo i trošak prehrane za djecu u riziku od siromaštva te rješavamo sva materijalna prava za pet učiteljica u produženom dnevnom boravku, što je godišnje 750.000 kuna. S ponosom i veseljem ističem da ove godine imamo 73 stipendista. To je vrh u Varaždinskoj županiji i jedina smo općina koja ima toliko stipendista koje financira iz općinskog proračuna. U tijeku je novi natječaj za ovu godinu - rekla je Vitković, između ostalog.

Komentari