investicije

Načelnik Cestice obišao radove na vatrogasnom domu u Virju Križovljanskom

Objavljeno: 08.03.2021. 14:49

Zadnja izmjena: 08.03.2021. 15:38

U naselju Virje Križovljansko trenutno je u tijeku postavljanje fasade na zgradu vatrogasnog doma.

Zajedno s predsjednikom Vatrogasnog društva Danijelom Sambolecom, načelnik Mirko Korotaj obišao je radove koji su u završnoj fazi. Ukupna vrijednost investicije je 137 tisuća kuna, a završetak je predviđen do kraja travnja. Danijel Sambolec izrazio je zadovoljstvo što će vatrogasni dom zasjati u novom ruhu te je tom prilikom izjavio:

- Radovi na fasadi koji su započeli prošlog mjeseca odvijaju se prema predviđenom planu i samim završetkom bit će zaokružena potpuna modernizacija našeg doma. Naime, u proteklom razdoblju izvršeni su radovi rekonstrukcije krovišta, ugrađeni su novi prozori, a ranije su kupljeni novi stolci. Neke od radova odradili su sami mještani, no velika pomoć pružena nam je od strane Općine pri čemu zahvaljujem načelniku Mirku Korotaju. Naš dom je uistinu centar događanja u našem mjestu, a sada će svojim izgledom biti na ponos svim mještanima.

Ukras u središtu naselja

Načelnik Korotaj osvrnuo se na aktivnosti koje su trenutno u tijeku na području naselja Virje Križovljansko, ali i najavio planove za buduće razdoblje:

- Ovim završetkom radova, vatrogasni dom postat će jedan lijepi ukras u središtu naselja, ali će imati i korisnu funkciju u društvenom životu. Zahvaljujem mještanima i posebno Vatrogasnom društvu koji vrlo savjesno vode brigu o zajedničkoj imovini te će u tom smjeru uvijek imati partnera od strane Općine. Osim ovog objekta, u naselju je pred završetkom izgradnja kanalizacijete kad se završi sa priključcima, asfaltirati će se sve ceste. Već prije izgrađena je javna rasvjeta i rekonstruirana niskonaponska mreža u čitavom naselju, što je uvelike pridonijelo boljem standardu života na tom području.

Komentari