Na prigodnoj svečanosti

Načelnik Damir Poljak potpisao ugovore o dodjeli 650 tisuća kuna za dva općinska projekta

Objavljeno: 21.05.2019. 13:48

Zadnja izmjena: 21.05.2019. 13:54

Načelnik Bednje Damir Poljak danas je na prigodnoj svečanosti u hotelu Sheraton u Zagrebu s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji će se tijekom ove godine realizirati u Bednji.

Riječ je o dva projekta ukupne vrijednosti 650 tisuća kuna, što je značajan novčani iznos koji će općinskoj vlasti omogućiti realizaciju projekata usmjerenih urbanom uređenju i povećanju funkcionalnosti javnih prostora i općinske zgrade. Radi se o projektima "Gospodarska revitalizacija općine Bednja kroz uređenje komunalne infrastrukture - proširenja Trga sv. Marije", te "Revitalizacija općine Bednja kroz program uređenja javne infrastrukture - rekonstrukcija i obnova općinske zgrade".

Ovim značajnim financijskim potporama Općina Bednja nastavlja trend intenzivnog povlačenja razmjerno visokih iznosa financijskih sredstava za svoje projekte iz vanjskih izvora. Inače, skup je počeo uvodnim obraćanjem resorne ministrice, a u nastavku je pomoćnica ministrice Ana Odak sve nazočne upoznala s Nacionalnom razvojnom strategijom RH do 2030. godine.

Komentari