općina bednja

Načelnik Damir Poljak roditeljima prvašića uručio novčani dar od 500 kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.08.2022. 10:47

Zadnja izmjena: 27.08.2022. 10:48

Uskoro počinje nova školska godina koja će za neke značiti povratak u školske klupe, a za prvašiće  novo životno razdoblje.

Općina Bednja i ove je godine lijepom gestom obradovala mališane koji će u rujnu krenuti u prvi razred u školama u Bednji, Cvetlinu i Vrbnu te njihove roditelje. Kako bi ih upoznao i uputio im svima riječi ohrabrenja, općinski načelnik Damir Poljak održao je s njima sastanak te im uručio novčani dar od 500 kuna.

- Pred našim je prvašićima najljepše doba i škola će im postati važan dio života u kojem će stjecati nova znanja i nove prijatelje. Mi u Općini Bednja trudimo se svim svojim školarcima omogućiti što bolje uvjete u školama, a njihovim roditeljima pomoći da financijski sve lakše prebrode pa smo im i ove godine uručili potpore. Djeci treba primjerena odjeća i obuća, trebaju im i torbe, papuče, tenisice, a sve to košta, stoga vjerujem da će im naša pomoć itekako dobro doći – rekao je načelnik Poljak koji jeprvašićima poželio mnogo uspjeha i puno sretnih dana u školi.

Vrijedi istaknuti kako uz ovu potporu Općina Bednja bonom od 100 kuna sufinancira nabavu udžbenika za sve svoje osnovnoškolce, osigurava radne bilježnice i mape te pokriva troškove osiguranja i prehrane djece.

Komentari