pročitajte

Načelnik Damir Poljak uputio poruku svim mještanima Općine Bednja

Objavljeno: 15.04.2020. 15:34

Zadnja izmjena: 15.04.2020. 15:36

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak svojim je sumještanima uputio poruku koju prenosimo u cijelosti:

'' Dragi moji sumještani

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji, uz još uvijek mnoge nepoznanice i nepredvidivost virusa smatram da bi bilo nepromišljeno donositi lokalne mjere o proširenju kretanja i samim time ugroziti zdravlje i živote naših mještana. Nacionalna strategija borbe protiv COVID-19 vrlo je jasna i ima za cilj usporiti porast oboljelih, te omogućiti sustavu da pruža adekvatnu zdravstvenu skrb.

Gotovo polovica stanovnika Općine Bednja starije je životne dobi i najvažniji prioritet je zaštititi njihovo zdravlje i život. Život nam se promijenio, u nama je izazvao strah i zabrinutost. Prisiljavanje na ostanak kod kuće u najmanju ruku neugodna je situacija koja ostavlja posljedice na naš psihički, fizički, duhovni i socio-ekonomski segment života. Važno je prepoznati optimalan trenutak i način kada i kako vratiti život u „normalu“, no taj trenutak ne ovisi o nama jer naša subjektivna procjena nije uvijek i utemeljena. Ovisi o nacionalnim i globalnim zbivanjima i s punim povjerenjem vjerujem u odluke Vlade Republike Hrvatske, Zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite koji su dosadašnjim mjerama i preporukama „zaštitili“ nas od razmjera epidemije koju pratimo u Italiji, Španjolskoj, SAD-u, a ovih dana i u Rusiji….

Imajmo svi zajedno povjerenje u sustav, sačuvajmo fizičko i psihičko zdravlje naših mještana, a lokalnim mjerama osigurajmo u svakoj jedinici lokalne samouprave uvjete za nesmetan život u trenutnim uvjetima. #ostanidoma.'' 

Komentari