općina vidovec

Načelnik Hranić član mreže projekta 'Gradimo Europu s lokalnim dionicima'

Objavljeno: 22.08.2022. 19:23

Zadnja izmjena: 22.08.2022. 19:24

Načelnik Općine Vidovec i član Predsjedništva Europskog odbora regija Bruno Hranić član je mreže projekta "Gradimo Europu s lokalnim dionicima". 

Projekt stvara europsku mrežu lokalno izabranih političara s ciljem predstavljanja Europske unije kroz savez između europske i lokalne razine upravljanja. Mrežu je predložio Europski parlament 2021. godine, a ona je usredotočena na poboljšanje mogućnosti lokalnih čelnika i vijećnika da komuniciraju o europskim pitanjima na lokalnoj razini. Projekt lokalnim političarima omogućava suradnju i širenje informacija o pitanjima Europske unije koja se tiču lokalnog stanovništva. 

Kako navode iz Općine Vidovec, kao član mreže, načelnik Bruno Hranić sudjelovat će u raspravama sa članovima svoje izborne jedinice ili lokalnim medijima o političkim inicijativama te mjerama koje provodi EU, imat će pristup službenim izvorima komunikacije EU na nacionalnim jezicima, komunikacijskom materijalu, seminarima na internetu i izvan njega te drugim oblicima informacija koji omogućuju interakciju s građanima kao i pristup mnoštvu europskih mreža na lokalnoj razini.

Također, član mreže projekta ima i obvezu redovito predstavljati EU,  sudjelovati u razgovorima i raspravama s članovima svoje izborne jedinice ili lokalnim medijima o općim političkim inicijativama i mjerama koje provodi EU, poticati građane da se uključe u rasprave o budućnosti EU te sudjelovati na seminarima i posjetima koje nudi Europska komisija.

Komentari