OPĆINA MARUŠEVEC

Načelnik Klapša dodijelio potpore za poljoprivrednike i poduzetnike

Objavljeno: 24.11.2023. 08:11

Zadnja izmjena: 24.11.2023. 08:11

Načelnik Mario Klapša u četvrtak je dodijelio bespovratne potpore Općine Maruševec u ukupnom iznosu od 7.362,87 eura za 12 poljoprivrednika i poduzetnika.

Oni su se prijavili na Javni poziv za dodjelu potpora kroz Program poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Općine Maruševec za razdoblje 2022.– 2023. te Program potpora u poljoprivredi Općine Maruševec za razdoblje 2023.-2025. Riječ je o pet mjera koje Općina provodi kako bi se povećao broj uspješnih poslovnih poduhvata na području Općine Maruševec i potaknulo stvaranje novih radnih mjesta, kao i povećala konkurentnost poljoprivrednih gospodarstava u sektoru primarne poljoprivredne proizvodnje. Načelnik je poručio kako će Općina Maruševec i dalje biti partner i podrška poljoprivrednicima i poduzetnicima.

–U posljednje četiri godine Općina Maruševec uložila gotovo 44 tisuće eura, odnosno preko 331 tisuću kuna kako bi svojim građanima pomogla pri nabavi nove poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme te adaptacije kao i opremanja prostora i nabavke nove IKT opreme i softvera za poduzetnike. Također, sufinancirali smo pripremu natječajne i projektno tehničke dokumentacije za apliciranje na natječaje za bespovratna sredstva, a kojima nastojimo povećati broj prijavitelja i korisnika bespovratnih sredstava iz nacionalnih i EU fondova - rekao je. 

Komentari