općina cestica

Načelnik Korotaj potpisao ugovor o provedbi projekta 'Zaželi'

Objavljeno: 06.04.2024. 16:45

Zadnja izmjena: 06.04.2024. 16:51

U prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održano je potpisivanje i svečana dodjela ugovora o provedbi projekta "Zaželi - prevencija institucionalizacije".

Ovaj se projekt provodi već četvrti put, a raspisuje ga Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Cilj projekta je potpora starijim osobama i osobama s invaliditetom kroz pomaganje istima u obavljanju svakodnevnih obaveza. Na taj će se način povećati socijalna uključenost starijih i nemoćnih osoba te će se smanjiti potreba za njihovom institucionalizacijom kroz pružanje dugotrajne skrbi.

Općina Cestica u projektu 'Zaželi' sudjeluje drugi put, a za trenutni projekt koji će trajati 32 mjeseca odobren joj je iznos od 288.000 eura. Ovaj će projekt kroz svoje trajanje osigurati zaposlenje za šest gerontodomaćica koje će brinuti za ukupno 36 korisnika na području Općine.

Načelnik Mirko Korotaj izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem u prethodnom projektu 'Zaželi' te je izjavio kako će i ovaj projekt biti iznimno važan za zajednicu jer će istovremeno pomoći nezaposlenim ženama koje teško pronalaze posao te starijim i nemoćnim osobama kojima će svakodnevni život biti lakši i kvalitetniji.

Komentari