60 redovitih studenata dobivat će stipendije

Načelnik Korotaj sa studentima potpisao ugovore o stipendiranju

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.11.2017. 09:27

Zadnja izmjena: 20.11.2017. 09:27

Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj potpisao je ugovore o stipendiranju sa 60 redovnih studenata druge i viših godina studija, a stipendije će dobivati i pet brucoša. Studenti koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije mjesečno će primati 300 kuna stipendije, a oni koji studiraju drugdje u Hrvatskoj ili u inozemstvu 500 kuna.

Tim je povodom načelnik Korotaj rekao kako je zadovoljan što Cestica iz godine u godinu ima sve više studenata te izrazo zadovoljstvo činjenicom da Cestica nema problem sa iseljavanjem stanovnika.

– Zahvaljujući našem pograničnom, geografskom položaju mještani koji odlaze na rad u Sloveniju, Austriju ili Njemačku vraćaju se doma, ovdje grade kuće, stvaraju obitelji – kaže načelnik i dodaje kako tome svakako pridonose i mjere kojima Općina stimulira mlade obitelji i obrazovanje djece.

– Za novorođene sad izdvajamo 2000 kuna, vrtić sufinanciramo sa 850 tisuća, kupujemo radne bilježnice, pomažemo plaćanje školske kuhinje roditeljima lošijeg imovinskog statusa, a plaćamo i prijevoz srednjoškolcima, a evo, dodjeljujemo i stipendije – rekao je načelnik te kao dodatnu mjeru za pomoć mladim obiteljima istaknuo skoru izgradnju POS kuća u nizu.

 

Komentari