OPĆINA VINICA

Načelnik Kostanjevac se zahvaljuje svim volonterima i stanovnicima općine na odazivu i pomoći ugroženima

Objavljeno: 02.01.2021. 09:32

Zadnja izmjena: 02.01.2021. 09:37

Ubrzo nakon razornog potresa koji je zadesio Sisak, Petrinju, Glinu i okolna mjesta, stanovnici Općine Vinica organizirali su se i dogovorili  način prikupljanja humanitarne pomoći.  

- Ovom prilikom želim zahvaliti svim stanovnicima Općine Vinica  koji su  kao i uvijek do sada pokazali svoju solidarnost i  suosjećanje te se odazvali i uključili u koordinirano prikupljanje humanitarne pomoći za stradalo stanovništvo na području Banovine, izjavio je Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica. 

- Naši ljudi doista su se maksimalno uključili  u  akciju jer se apelu za pomoć odazvalo gotovo 400 domaćinstava naše općine koji su dostavljali  prijeko potrebne potrepštine na četiri punkta u našoj općini: u vatrogasnim domovima u Donjem Vratnu, Vinici i Gornjem Ladanju te u zgradi općine.  Pozvali smo sve naše udruge i sve volontere da se uključe u koordiniranu akciju, u  dežurstva na punktovima i evidentiranje, sortiranje i pakiranje  prikupljene  pomoći. Drugim riječima, svi naši stanovnici koji su željeli pomoći,  mogli su na određenim lokacijama predati svoju donaciju.  Zbog toga  mi je posebno žao što su neki opet, samo  radi svoje političke  promidžbe,  iskoristili ovu situaciju i  organizirali zasebne punktove i zasebno prikupljanje pomoći. Zar je primjereno u ovakvom tragičnom trenutku dijeliti naše stanovnike na one koji su se odazvali organiziranoj i s Crvenom križem koordiniranoj akciji prikupljanja donacija od strane svih naših volontera i onih koji su donaciju ostavljali na punktu HNS-a? Kako drugačije tumačiti potez lokalnog HNS-a o određivanju posebne lokacije za prikupljanje pomoći osim krajnje neprimjerenim i nepotrebnim?, dodao je Kostanjevac.

– Sva prikupljena pomoć biti će dostavljena u potresom pogođena područja nakon konzultacija s Crvenim križem,  iako sam kao načelnik već stupio u kontakt s načelnicom Općine Majur koja me zamolila da se pomoć dostavi  slijedeći tjedan obzirom da zbog  nastalih šteta na građevinskim objektima u ovom trenutku nemaju mogućnosti skladištiti prikupljene potrepštine. Stoga još jedanput svim volonterima, a posebno vatrogascima koji su zajedno s općinom koordinirali akcijom prikupljanja pomoći stradalima, kao i privatnim prijevoznicima koji su ponudili besplatni prijevoz velika hvala, izjavio je Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica.

Komentari