sjednica općinskog vijeća

Načelnik Levak: Osigurana sredstva za pomoć umirovljenicima i za rad novog općinskog dječjeg vrtić

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.09.2020. 08:37

Zadnja izmjena: 25.09.2020. 08:37

Na sjednici Općinskog vijeća Martijanca održanoj u srijedu prihvaćen je drugi rebalans proračuna za 2020. godinu. Izmjenama i dopunama ukupni se prihodi i primici povećavaju za 1,04 milijuna kuna i iznose 15,6 milijuna, što uz višak od prethodnih godina od 2,19 milijuna dovodi do ukupnih prihoda od 17,8 milijuna kuna.

U programu izgradnje komunalne infrastrukture na području općine uvodi se novi kapitalni projekt projektiranja i urbanističkog uređenja prostora društvenih i centralnih sadržaja Martijanec u iznosu od 155.000 kuna. – Uvedene su promjene i u sklopu programa javnih potreba u društvenim djelatnostima. Općina Martijanec ove će godine dodijeliti jednokratnu novčanu božićnu pomoć umirovljenicima, za što je predviđeno 30.000 kuna. Također, dodatna su sredstva osigurana i za sufinanciranje rada našeg novog dječjeg vrtića Vlakić – rekao je načelnik Općine Martijanec Dražen Levak.

Što se tiče programa gradnje objekata društvene infrastrukture na području općine u 2020. godini, on se povećava s 4,3 na 4,5 milijuna kuna, i to ponajviše zbog sredstava za projektiranje i rekonstrukciju zgrade stare škole u Hrastovljanu – izgradnju Kulturnog centra. Donijeta je i odluka o načinu upravljanja i korištenja sportskih građevina u vlasništvu Općine Martijanec. Javne sportske građevine i druge sportske građevine u vlasništvu Općine Martijanec su nogometna igrališta s pratećim objektima - svlačionicama, uredskim i klupskim prostorijama u naseljima Martijanec, Čičkovina i Slanje.

– Upravljanje sportskim građevinama u vlasništvu Općine do sada nije bilo regulirano nekim općim aktom. Upravljanje je vršeno preko Općine Martijanec, a korištenje je bilo na nogometnim klubovima s određenih područja, bez pravne osnove, pa je odlučeno da se pitanje upravljanja i korištenja sportskih građevina uredi posebnim općim aktom – rekao je načelnik Dražen Levak dodavši kako je odlukom predviđeno da se sportskim klubovima prostori daju na korištenje bez naknade, odnosno kao nefinancijska pomoć radu upravitelja sportskog objekta.

 

 

Komentari