Općina Martijanec

Načelnik Nađ pozvao udruge da prijave projekte za financiranje

Objavljeno: 11.01.2024. 17:10

Zadnja izmjena: 11.01.2024. 17:19

Foto: Arhiva

Načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ pozvao je udruge da se prijave na objavljeni javni natječaj za financiranje projekata i programa od interesa za opće dobro, za što će se iz općinskog proračuna u ovoj godini izdvojiti 45.100 eura.

Namjera je Općine financirati udruge čiji projekti i programi potiču i afirmiraju kulturni amaterizam, unaprjeđuju kvalitetu života, životnih vještina i sposobnosti građana te ispunjavaju potrebe iz područja socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te drugih područja od interesa za opće dobro, a sredstva su namijenjena i onima čiji je cilj promicanje i poticanje na bavljenje amaterskim sportom, naveli su iz Općine.

- Udruge, odnosno njihov rad i utjecaj, itekako su važan segment života u zajednici i one su neizostavan dio u razvoju našeg društva. Svjesni njihove važnosti, i ove smo godine u općinskom proračunu izdvojili sredstva kako bi na taj način potaknuli, olakšali njihov rad i aktivnosti i pomogli im da ostvare programe i projekte koje su planirali, stoga pozivam udruge da se jave na ovaj način i iskoriste priliku za dobivanje financijskih sredstava – rekao je načelnik Nađ.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od objave natječaja, do zaključno 8. veljače 2024. godine.
 

Komentari