mještani se udružili

Načelnik Općine Franjo Bukal ponosan na žitelje Općine Orehovica

Objavljeno: 06.01.2021. 14:35

Zadnja izmjena: 28.01.2021. 12:24

Dan nakon razornog potresa koji je zadesio Sisačko Moslavačko Županiju u organizaciji udruga, vatrogasaca, osnove škole, Općine te volontera u Orehovici, Podbrestu i Vulariji prikupljale su se donacije mještana. 

Vrijednosti robe je 43.000,00 kuna a roba je odvezena vatrogasnim i privatnim vozilima i predana Crvenom križu Međimurske Županije u dvorani Mesap Nedelišće. Na inicijativu Obrta Krovopokrivača" RUŠT "iz Podbresta devet njihovih djelatnika krenulo je na pogođena područja sa svojim kamionom i kombijem punima potrebitog građevinskog materijala te su sanirali 7 krovišta i dimnjaka.

Uvidjevši koliko je objekata potrebito sanirati i na zamolbu potrebitih, odlučili su se na ponovni odlazak te sanirali još 17 krovova i dimnjaka. Ovaj put osim materijala prevozili su i prehrambene i druge potrepštine vrijednosti oko 6 tisuća kuna koje su žene podijelile potrebitim obiteljima. Akciji se pridružila i firma Reciklaža Mišić koja je za sva vozila od kamiona sa dizalicom, 2 kombija i osobnih vozila osigurala gorivo kao i gore spomenute prehrambene proizvode.Toga dana na okupljalištu pridružili su se organizatorima humanitarne akcije 9 vatrogasaca iz DVD-a Štefanca pa je sveukupno na obnovi radilo 39 vrijednih ljudi velikoga SRCA.

- Stoga se zahvaljujem svim dobrim ljudima na donacijama, udrugama, vatrogascima, osnovnoj školi i volonterima, što su profesionalno odradili ovu humanitarnu akciju. Posebno od srca zahvaljujem mladim građevinarima firme RUŠT i Reciklaži MIŠIĆ što su uz sebe poveli i druge mlade i što su se bez ustručavanja odazvali pozivu da svojim znanjem, vrijednim rukama doprinesu da obitelji sa pogođenog područja mogu nastaviti živjeti u svojim kućama - poručuje Franjo Bukal, načelnik Opčine Orehovica.

Komentari