općina petrijanec

Foto - Načelnik Općine Petrijanec na Vijeću Europe u Strasbourgu

Objavljeno: 27.01.2023. 12:28

Zadnja izmjena: 27.01.2023. 12:28

Vijeće Europe organiziralo je VII: Svjetski forum za demokraciju 2022. godine. Riječ je o jedinstvenoj platformi za donositelje odluka i aktiviste gdje se raspravlja o rješenjima ključnih izazova za demokracije širom svijeta.

Forum ističe i ohrabruje demokratske inovacije na terenu i njihovo prenošenje na sustavnu razinu u cilju jačanja temelja demokratskih društava. Tema je ovogodišnjeg Svjetskog foruma za demokraciju 2022. - "Demokracija: Nova nada?". Na Forumu se raspravljalo o uspješnim inicijativama i akcijama koje imaju polazište u stvarnom životu. Zatim su se izradila opća vodeća načela kako bi se potaknuli i podržali budući politički odgovori i djelovanje na terenu. U tom kontekstu Odjel za mlade poziva pedeset do šezdeset mladih da sudjeluju i povežu se s donositeljima odluka i kreatorima mišljenja.

Polaznicima Akademije za politički razvoj dodijeljeni su certifikati za uspješno završeno obrazovanje. Hrvatsku je na spomenutom trodnevnom forumu u Strasbourgu (Fra) predstavljalo 9 polaznika Akademije za politički razvoj, mladih osoba iz različitih sfera društvenog, akademskog, političkog i kulturnog života. Jedinice lokalne samouprave, kao polaznik Akademije za politički razvoj, je predstavljao načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

- Ovo događanje održava se pod okriljem Vijeća Europe, a na njoj su bila predstavljena i druga iskustva iz Europe i svijeta. Deseti Svjetski forum za demokraciju nastojao ponuditi odgovor na pitanje je li demokracija nova nada. Svejedno, na forumu su naveli kako je demokracija u nevolji te se mnogi pitaju hoće li preživjeti. Na ovome skupu istražili su se razlozi, kao i moguća rješenja krize te kakva je demokratska budućnost poželjna i moguća u interesu ljudi diljem svijeta - rekao je načelnik Željko Posavec.

Komentari