postizanje ciljeva europa 2020

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić održao izlaganje na konferenciji u Švedskoj

Objavljeno: 20.10.2016. 08:26

Zadnja izmjena: 20.10.2016. 08:27

Foto: Općina Vidovec

Ovog tjedna, načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić je na održanom 10. sastanku i konferenciji Povjerenstva za okoliš, klimatske promjene i energiju Odbora regija ( ENVE)  u Borasu, u Švedskoj imao izlaganje o radionici koja se održala na temu „Kako okrupnjivati male investicijske energetske projekte u velike regionalne projekte“.

Prilikom svog izlaganja, Hranić je posebno naglasio važnost investicija u energetske projekte koji su jedan od današnjih ključnih pitanja u Europskoj uniji.  Hranić je pritom nadodao kako je glavni cilj održane radionice voditi i motivirati regije i gradove da povezuju mala ulaganja u veće investicijske projekte kako bi se povećala njihova izvedivost, ali i potrebno financiranje.

Naglasio je da regije i gradovi igraju važnu ulogu u provedbi politike energetske učinkovitosti u postizanju ciljeva Europe 2020 te da znatno utječu na donošenje odluka na lokalnoj i regionalnoj razini u sektorima kao što su transport, urbanizam i socijalna skrb. 

Načelnik Općine Vidovec  Bruno Hranić, ujedno je i član Predsjedištva Odbora regija i politički koordinator EPP grupe za ENVE povjerenstvo, a navedena radionica održana je u suradnji Regionalne energetske agencije Sjeverozapad ( REGEA) i Europskog  udruženja energetskih agencija  (FEDARENE ) kao glavnih organizatora. 

Tema 10. sastanka i konferencije bila je „Energetska unija – lokalna i regionalna rješenja za održivu, sigurnu i pristupačnu energiju“, a u sklopu konferencije analizirani su ključni ciljevi energetske politike Europske unije i to održiva, sigurna i pristupačna energija za građane i poduzeća.

 

Komentari