Općina Bednja

Načelnik Poljak najavio projekte za poboljšanje kvalitete života starijih ljudi

Objavljeno: 09.04.2024. 12:32

Zadnja izmjena: 09.04.2024. 12:41

Sa Skupštine udruge umirovljenika Bednja poručeno je da su umirovljenici puno toga dali za razvoj svoje sredine, no da svojim angažmanom u umirovljeničkim danima mogu još puno toga dati, dok je načelnik Općine Bednja Damir Poljak podsjetio na realizirane projekte za pomoć umirovljenicima i najavio nove.

Kako se navodi u današnjem priopćenju iz Općine Bednja, potpredsjednica Matice umirovljenika i predsjednica Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije Jadranka Bahlen te načelnik Općine Poljak čestitali su vodstvu Udruge na aktivnostima koje utječu na poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi. Poljak je ujedno istaknuo i projekte kojima se nastoji pomoći umirovljenicima.

– Velika pomoć našim najranjivijim umirovljenicima bit će dostupna i kroz nedavno odobreni projekt 'Zaželi', čija vrijednost iznosi oko 560 tisuća eura, na čemu zahvaljujemo Vladi RH. Prijavili smo i projekt Interreg, vrijedan 208 tisuća eura, te smo jedina općina u Hrvatskoj koja je u tom projektu – rekao je načelnik Poljak, najavivši nove projekte za poboljšanje kvalitete života starijih osoba koji će najesen biti prijavljeni.

 

Komentari