općina bednja

Načelnik Poljak osvrnuo se na aktualne i planirane projekte u Općini Bednja

Objavljeno: 09.05.2022. 19:24

Zadnja izmjena: 09.05.2022. 19:24

Dan Općine Bednja prilika je za rekapitulaciju svega onog što se radilo u proteklih godinu dana, ali i za najavu budućih planova.

Investicija i ulaganja na području općine nije nedostajalo pa će Cvetlin i Vrbno uskoro dobiti nove središnje trgove, a nakon 60 godina započelo je  izmuljivanje Trakošćanskog jezera. Načelnik Damir Poljak izdvojio je najvažnije projekte u proteklom jednogodišnjem razdoblju te otkrio što je sve u planu.

Zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske i Hrvatskim vodama započelo je izmuljivanje Trakošćanskog jezera vrijedno 15 milijuna kuna. Radovi su u punom jeku, a jednoj od najposjećenijih lokacija ovih krajeva vraća se stari sjaj. Kako je najavljeno, radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine pa načelnik dodaje kako će ova investicija doprinijeti većem turističkom značaju Općine.

Suvremena dvorana

Isto tako, u centru Bednje niče suvremena dvorana bednjanskog govora. Riječ je o projektu kojeg sufinancira Ministarstvo kulture i medija, a kako je rekao načelnik Poljak, ovo je ulaganje u očuvanje kulture i tradicije, ali i u društveni život građana.

-U završnoj fazi projekta očekuje nas izgradnja kompletne infrastrukture i kompletno opremanje. Zahvaljujući ovom dugoočekivanom projektu naši će mještani dobiti novi prostor u sklopu kojeg će se nalaziti prostori za udruge i kinodvorana što će sasvim sigurno omogućiti ponovno oživljavanje kulturnog života i tradicije po čemu je Bednja i poznata - rekao je.

Osim u uređenje svih dijelova Općine, ulažu i u komunalnu i cestovnu infrastrukturu. Kako je najavio Poljak, Općina će nastaviti uređivati svoje dijelove, ulagati u modernizaciju infrastrukture, razvoj turizma, očuvanje kulturne i prirodne baštine, poljoprivrede, civilnog društva, ali i u svoje mještane.

Komentari