općina bednja

Načelnik Poljak potpisao ugovor o nastavku projekta 'Zaželi'

Objavljeno: 14.09.2022. 16:35

Zadnja izmjena: 14.09.2022. 16:35

Nakon što je nedavno najavljeno da Općina Bednja nastavlja s provođenjem hvalevrijednog projekta "ZAŽELI biti zaposlena žena", danas je to i službeno potvrđeno potpisom ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Riječ je o trećoj fazi projekta za koju je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Općini dodijelilo bespovratna sredstva u iznosu od preko 740 tisuća kuna. Općina Bednja treću će fazu ovog projekta provoditi zajedno s partnerima Općinom Vinica, Centrom za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Varaždin i Centrom za socijalnu skrb Varaždin. Ministarstvo će projekt financirati u stopostotnom iznosu, a iz Općine Bednja naglašavaju kako su upravo zbog njegove značajnosti i važnosti sretni što će "ZAŽELI biti zaposlena žena" sada dobiti svoj nastavak.

- Zahvaljujem Ministarstvu koje je prepoznalo važnost nastavka ovog projekta na području naše Općine. Projekt ima dvostruku vrijednost jer osim što će teško zapošljive žene dobiti priliku za zapošljavanjem što će im sasvim sigurno biti iskorak na tržište rada, naši stariji i nemoćni sugrađani dobit će podršku i prijeko potrebnu pomoć u svakodnevnim životnim situacijama. Još smo jednom dokazali kako je Općina Bednja socijalno osjetljiva općina koja brine o svojim potrebitim mještanima - rekao je načelnik Damir Poljak.

Komentari